Hoe stel je een game pc samen?

Hoe stel je een game pc samen?

30 July 2022 Off By Hyke

Je kunt lekker gamen op een Macbook of op een Playstation, maar is dat nou écht leuk? Je hebt niet de beste prestaties. Alles loopt nou niet bepaald vlekkeloos en ook de graphics zijn niet wat je mag verwachten voor dat geld. Je moet daarom een game pc gaan maken. Je kunt dit zelf kopen en kant en klaar op je deurmat ontvangen, maar een game pc samenstellen op basis van je eigen wensen en eisen is natuurlijk veel beter. Elke gamer is anders en verdient daarom ook een andere console. Dit is dan ook de reden dat wij zulke fans zijn van dergelijk maatwerk. Hierom helpen we je een handje. We vertellen je hoe je een game pc samenstelt in grote lijnen. De belangrijkste onderdelen die een game pc bevat, die vindt je hier. 

Processor

Een processor wordt door velen gezien als het hart van de gaming pc en dat is niet gek. Wat een processor doet? De naam zegt het al een beetje; hij processed. Hij verwerkt alle informatie die er gestuurd en ontvangen wordt en zorgt ervoor dat dit gekoppeld wordt aan alle juiste onderdelen en andere stukjes informatie. Het zorgt voor een stukje bewerking en controle van het handelen volgens de programma’s. De processor moet je kiezen op basis van je andere onderdelen en eisen aan je game pc. De ondergrens wat betreft gamen wordt door velen gelegd bij een Intel Core i5 of een AMD Ryzen 5. 

Videokaart

De videokaart is eigenlijk een soort grafische versie van de processor en wordt ook wel een GPU genoemd. Hij zorgt voor de sturing tussen de computer of de laptop en het beeldscherm. Dit resulteert in het feit dat wanneer je een goede videokaart hebt, je ook een goede grafische prestatie weergegeven zult krijgen. 

Werkgeheugen

Het werkgeheugen bepaalt tot op grote hoogte de snelheid van je computer of laptop. Dit betekent dat, als je zware programma’s en games wil runnen, je veel werkgeheugen nodig hebt. Het werkgeheugen slaat alle informatie op die nodig is (tijdelijk dan) om je programma’s en bestanden die je wil openen daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Voor het normale gebruik van een pc of laptop is 4gb RAM (zo wordt werkgeheugen gemeten) genoeg. Voor gamen is dit een heel ander verhaal, dan ga je verder dan een beetje internetten en Word gebruiken. Je hebt dan eerder ongeveer 8 gigabyte, maar bij voorkeur 12 gigabyte aan RAM geheugen nodig. Dit stelt je in staat vlekkeloos alle games te kunnen runnen.