Je verbouwing financieren, hoe is dat mogelijk?

Je verbouwing financieren, hoe is dat mogelijk?

21 December 2022 Off By Hyke

Als je enkele jaren geleden een woning gekocht hebt, is het mogelijk dat je niet tevreden bent over het uiterlijk en/of de indeling van je woning. Dat is natuurlijk erg vervelend want dit gaat ten koste van je woongenot. Het is op dit moment belangrijk om de woning zo snel mogelijk te verbouwen, maar zoals je wel zult weten kost het verbouwen van een woning erg veel geld. Dit gaat niet om enkele duizenden, maar om enkele tienduizenden euro’s. Het kan dus voorkomen dat je het bedrag niet hebt en je de verbouwing wilt financieren. Wil je weten hoe dat werkt? Dan ben je hier zeker op het juiste adres. 

 

Vraag een nieuwe hypotheek aan

Een van de manieren waarop je de verbouwing van je woning kunt financieren, is door een nieuwe hypotheek aan te vragen. Dit kun je doen bij je huidige kredietverstrekker, maar ook bij een andere kredietverstrekker. Wanneer je een nieuwe hypotheek wilt aanvragen om de verbouwing van je woning te financieren, is het verstandig om te spreken met een financieel adviseur. Een financieel adviseur is namelijk een specialist op het gebied van hypotheken en kan dus bepalen of het wel rendabel en haalbaar is. Wil je spreken met een financieel adviseur? Neem dan contact op met een kredietverstrekker. Zij staan in nauw contact met meerdere financieel adviseurs en kunnen een afspraak voor je inplannen. 

 

Gebruik de overwaarde van je woning

Omdat je de woning enkele jaren geleden gekocht hebt, is de kans ook ontzettend groot dat er overwaarde op je woning zit. Dit is zeker niet vreemd, want de prijzen van huizen in Nederland zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Dat heeft ermee te maken dat veel woningen opgekocht worden door investeerders, maar vooral dat er een groot tekort is aan woningen in Nederland. Je kunt de overwaarde huis verzilveren om je verbouwing te kunnen betalen. Houd er wel rekening mee dat als je de overwaarde gebruiken voor verbouwing wilt, dat je in feite een nieuwe hypotheek afsluit die ook terugbetaald moet worden. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je huidige kredietverstrekker. Ook kun je contact opnemen met een Nederlandse makelaar of een Nederlandse financieel adviseur. Dit zijn experts op het gebied van de woningmarkt en hypotheken. Zij kunnen je dus genoeg vertellen over het opnemen van de overwaarde van je woning. Het is verstandig om je op dit gebied te laten adviseren, om er zeker van te zijn dat je geen onverstandige keuzes maakt.