Tuinideeën

Tuinideeën

5 July 2022 Off By Hyke

Het hebben van een tuin is fantastisch. Het geeft een soort vrij gevoel, omdat je naar buiten kunt wanneer je dat maar wenst. Ben jij op zoek naar leuke tuinideeën? Deze blog biedt wat inspiratie voor wanneer je aanpassingen wilt doen aan je voor- of achtertuin. Lees gauw verder en wie weet sta je morgen al met een gaaf idee in de tuinwinkel. 

Een moestuin onderhouden

Ben je graag buiten en heb je groene vingers? Als je beide vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden is een moestuin een perfect idee voor jou. Een moestuin is een klein stukje grond waar je eigen kruiden, groente of fruit produceert. Het doel is om de oogst uiteindelijk zelf te gebruiken. Bijvoorbeeld voor het koken van het dagelijkse avondeten. Hoe beter je de moestuin onderhoudt, des te meer je ervan profiteert. Ben je enthousiast en wil je meteen beginnen? Ga dan op pad om wat tuinspullen in huis te halen. Zo heb je speciale moestuinbakken waar je verschillende dingen in kunt planten. Het is aan te raden om hoge moestuinbakken te kopen. Op deze manier heb je namelijk geen last van katten die plassen op jouw kruiden, groenten of fruit. Koop verder aarde, schepjes, een schaar en natuurlijk de gewenste zaadjes. 

Zelfgeschilderde schuur

Ben jij creatief ingesteld? Dan zal je het vast ook wel leuk vinden om te schilderen. Het is een leuk idee om de schuur zelf te schilderen. Je kunt uiteraard gaan voor slechts één kleur, maar het is ook een optie om er een heel kunstwerk van te maken. Kies je favoriete kunstenaars uit en maak er een prachtige combinatie van op jouw schuur. Het zal zo een echte eye-catcher worden in je tuin. Niet alleen bij jou, maar ook bij je bezoek zal het kunstwerk in de smaak vallen. Het zou leuk zijn als je vervolgens tuinmeubelen koopt die goed passen bij de schilderingen op de muur. 

Eethoek in de tuin

Als het lekker weer is, wil je natuurlijk graag in de tuin zitten. Met een heerlijke smoothie en een goed boek geniet je van de warme zon. Zodra de avond nadert, moet je na gaan denken over wat je wilt eten. Een barbecue klinkt dan uiteraard niet verkeerd. Nodig wat vrienden uit en geniet samen van een heerlijke zomerse dag. Het zou leuk zijn als je een fijne eethoek hebt waar je je bezoek kunt verwelkomen. Koop daarom een mooie dining loungeset. Er zijn verschillende stijlen, kleuren, maten, vormen en materialen. Het is dus een goed idee om er eens goed voor te zitten om uit te zoeken wat in je achtertuin past.